IORDACHE: UNELE SPORTIVE DE LA HC DUNAREA PLECAU DIN CANTONAMENT SAU DE LA JOCURI CU PERSONALITATI DIN PSD, CARE LE DUCEAU ACASA… CRED

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), sustine ca de-a lungul timpului, unii dintre membrii conducerii HC Dunarea au avut relatii mai “apropiate” cu diverse jucatoare. Iordache – ce si-a dat astazi demisia din functia de vicepresedinte al clubului – a spus ca de 7 ani tine aproape de club, in calitate de sustinator, iar timp de 5 ani s-a ocupat de tot ce a insemnat materiale publicitare pentru HC Dunarea, astfel incat a vazut si a auzit multe.

Iordache a vorbit despre faptul ca uneori, la intorcerea din cantonament sau de la meciurile oficiale, unii dintre oficialii clubului – mai exact, “personalitati PSD” -, luau in masina personala o jucatoare, desi regula era ca sportivele sa se intoarca toate cu autocarul echipei: “Exista apropieri si relatii de genul asta, incepand de la felul in care se alegeau echipele de table in cantonamente, pana la faptul ca unele jucatoare plecau din cantonament sau de la jocurile oficiale nu cu autocarul echipei, ci cu diverse personalitati politice din PSD, care le duceau acasa… cred. Nu stiu acasa la cine. Dar oricum, nu plecau cu celebrul autocar  pentru care, dupa cum bine stiti, s-a dat la un moment dat o hotarare – e o hotarare unica in lume – ca niciun conducator de club nu are acces in autocarul echipei”.

Solicitat sa dea nume de astfel de “personalitati din PSD” care duceau cu masina lor unele sportive, Iordache a spus:  “Unul dintre ei este domnul Florin Petre, este domnul Pisica Claudiu, se mai petreceau chestii din astea si cu domnul Dragos Chirita uneori…

Ideea este – si e o poveste hazlie – ca foarte multe dintre jucatoarele care calatoreau cu politicieni erau oarecum nemultumite de dialogul pe care il aveau cu ei, pentru ca ii considerau asa… imberbi, intr-un fel, adolescentini, in altul… Adica nu cred ca s-a intamplat mai mult decat ca au calatorit, ca nu erau genul de barbati care sa cucereasca o jucatoare…”.

Iordache a povestit presei si despre discutia purtata in timpul unei astfel de calatorii, care a plictisit foarte tare o jucatoare, aceasta povestind mai tarziu colegelor despre faptul ca a fost dezamagita de nivelul conversatiei cu persoana in cauza.

“Discutiile erau sterile, s-ar fi asteptat sa fie mai spumoase”, a mai comentat PND-istul.

Intrebat daca in ceea ce-l priveste, era mai convingator cu jucatoarele, in conversatiile pe care le avea cu ele, sau acestea adormeau, Iordache a raspuns: “Nu intentionam sa le cuceresc!  Cu mine nu adoarme nimeni, daca sta de vorba, cum sa spun…

Eu neavand permis, nu puteam sa le invit pe jucatoare cu mine cu masina, ca nu aveam cum, iar daca o invitam, mai era si soferul, era prea asa… Nu sunt genul… Am si eu timiditatea mea, nu pot sa… chiar cu oricine langa mine, sa ma apuc sa vorbesc prostii…”.

Iordache a mai spus ca personal, nu a avut niciodata o relatie mai apropiata cu vreuna dintre jucatoarele de la HC Dunarea.

Contactat telefonic, Dragos Chirita (fost director executiv HC Dunarea – n.r.) ne-a declarat ca nu a calatorit niciodata cu masina proprie cand s-a plecat in cantonamente sau la meciurile oficiale, ci a mers intotdeauna cu autocarul echipei.

In ceea ce-l priveste, Florin Petre (reprezentant al CJ Braila in AGA la HC Dunarea – n.r.) ne-a spus: “M-a rugat o data antenorul Pera, cand am avut noi un meci si o jucatoare era convocata la lotul national si cand am plecat de la Cisnadie, eu am dus la Brasov acea jucataore si inca una, care la acel moment inca nu era la Braila. Eram trei persoane in masina. Si am mai luat o data, cand am avut meci la Slobozia si m-a rugat antrenorul sa iau in masina doua jucatoare. Le-am luat”.

Petre a mai precizat ca din cate stie el, Claudiu Pisica (organizator de competitii la HC Dunarea – n.r.) a luat o singura data o jucatoare si  atunci a fost in masina si o a treia persoana.

Declaratia integala a lui Iordache pe aceasta tema, aici: