ISJ Brăila a cerut ministerului acordul pentru înlocuirea a 9 inspectori școlari. Vor mai fi schimbați și directorii unor unități de învățământ

9 inspectori școlari de specialitate și mai mulți directori de școli din Brăila își vor pierde funcția pe 31 august, când le vor înceta detașările.

În ceea ce-i privește pe inspectorii școlari, potrivit informațiilor pe care le avem, vor fi schimbați inspectorii de istorie, geografie, învățământ profesional și tehnic, matematică, limbi străine, management, proiecte educaționale, arte și învățământ special.

Pe de altă parte, ar fi vorba de circa 20 de directori înlocuiți la școli unde numirea s-a făcut prin detașare (nu prin concurs) și unde nu s-a depus cerere de prelungire a mandatului de director (nu au mai fost interesate persoanele respective sau a scăzut numărul de clase și s-a desființat postul de director adjunct).

I-am solicitat inspectorului școlar general al Brăilei, Elena Toader, mai multe detalii pe acest subiect, iar aceasta ne-a declarat: „În această perioadă se desfășoară detașările, conform Metodologiei cadru privind mobilitatea personalului didactic pentru anul școlar 2023-2024 – OME 6218/ 2022. Activitatea directorilor și inspectorilor detașați pentru anul școlar 2022-2023 se încheie la 31.08.2023. Cei care vor fi detașați pentru anul școlar 2023-2024 încep activitatea la 01.09.2023. Voi oferi datele solicitate atunci când primim avizul ME pentru detașările inspectorilor”.

Precizăm că schimbările de directori se fac prin decizia conducerii ISJ Brăila, în timp ce pentru înlocuirea inspectorilor școlari este necesar acordul Ministerului Educației.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns