ISU Brăila a primit în dotare o autospecială modernă, în valoare de 1,7 milioane lei. Mașina a fost repartizată la punctul de lucru Dudești, ce deservește partea de sud-vest a județului

O autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă, în valoare de 1.698.368 lei, a intrat în dotarea parcului auto al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Dunărea Brăila. Aceasta este una dintre cele 200 de autospeciale ce vor fi achiziționate la nivel național în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Col. Cristian Ion, inspectorul șef al ISU Dunărea Brăila, a precizat că instituția pe care o conduce va mai primi alte 5 mașini de acest tip:

Mașina este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Între caractristicile autospecialei amintim: *deplasarea rapidă: transmisia 6×6 și garda mărită la sol permit deplasarea inclusiv pe terenuri accidentate; *cabină dublă prevăzută cu 6 locuri pentru transportul personalului propriu; *rezervor de apă cu capacitatea de 10.000 de litri; *viteză maximă: minim 100 km/h; *puterea motorului: 512 cai putere; *autospeciala poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

Maiorul Movileanu Daniel ne-a dat mai multe detalii pe această temă: