ISU Braila pierde sansa dotarii cu doua autospeciale, pe bani europeni

autospeciala

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila va rata sansa dotarii cu doua autospeciale ce urmau sa fie achizitionate pe bani europeni, printr-un proiect in valoare de 3.155419 lei, ce primise deja finantare. Mai exact, era vorba despre o instalatie cu scara rulanta de interventie la inaltime, precum si de o senilata de mare capacitate, pentru interventii in caz de viscol, ce urmau sa fie cumparate in conditiile in care finantarea POR asigura cea mai mare parte din suma, iar contributia Consiliului Judetean Braila era de numai 82.304 lei. Proiectul SAVE urma sa fie implementat intr-o perioada de 18 luni, insa ulterior, termenul s-a redus la 14 luni, astfel incat CJ a constatat ca ar trebui sa incheie pana in decembrie o achizitie pentru ca nu s-a facut pana acum nici macar anuntul public de licitatie.

Consilierul judetean Ionel Avram a precizat, in acest context, ca Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est a avertizat ca daca se depaseste termenul limita de 10 decembrie, CJ va trebui sa suporte integral cele peste 3 milioane lei si a cerut un raspuns oficial, in aceasta privinta: “La o Adunare Generala a Asociatiei  de Dezvoltare Intercomunitara Sud-Est pentru Situatii de Urgenta la care am participat recent, ni s-a adus la cunostinta o notificare a Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est Braila, prin care se atentiona ca acest proiect SAVE este intr-o intarziere pronuntata, astfel incat exista riscul sa nu se finalizeze pana la data de 10 decembrie 2015,  cand este punctul terminus al acestui proiect. Ce inseamna asta? Inseamna ca extinderea dupa aceasta data presupune finantarea 100% din bugetul CJ Braila. In esenta, este vorba de un proiect de 3,1 milioane lei, prin care se achizitioneaza pentru ISU Braila o instalatie cu scara rulanta de interventie la inaltime de care este nevoie, pentru ca cea pe care o au acum este din 1970, si al doilea utilaj este o senilata de mare capacitate, pentru interventii in caz de viscol. Algoritmul de finantare era 98% fonduri europene si 2% contributia CJ Braila.

Toate semnele sunt ca acest proiect nu se poate realiza pana la data amintita, pentru ca nici macar nu a fost dat anuntul de publicitate pentru achizitia publica respectiva. Ca sa nu mai spun ca un posibil ofertant nu are aceste utilaje pe stoc, ele trebuie sa intre in fabricatie…”.

Consilierii judeteni au decis, prin vot, sa nu angajeze CJ la a suporta intreaga suma aferenta achizitionarii celor doua autospeciale, in cazul in care nu se realizeaza acest proiect pana la data de 10 decembrie 2015. In acest fel, ISU va ramane fara cele doua autospeciale de care avea atata nevoie.