ISU BRAILA VERIFICA ASTAZI SIRENELE DIN CADRUL SISTEMULUI DE AVERTIZARE-ALARMARE A POPULATIEI IN CAZ DE ACCIDENTE

Astazi, in intervalul orar 8:00 – 17:00, o comisie formata din reprezentanti ai SC Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale „Bistrita” Piatra Neamt si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila va efectua un exercitiu de verificare a audibilitatii sirenelor din cadrul Sistemului de avertizare-alarmare a populatiei in caz de accidente la constructii hidrotehnice situate in aval de barajul Izvorul Muntelui. Mai exact, este vorba despre sirene amplasate in judetul Braila, in localitatile Movila Miresii, Comaneasca, Scortaru Vechi, Traian, Corbu vechi, Olaneasca, Gulianca, Corbu Nou, Pietroiu si Baldovinesti.

Activitatea va fost comunicata Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta, astfel incat populatia din zonele de audibilitate ale sistemului de avertizare-alarmare sa fie informata despre desfasurarea acestui exercitiu si sa nu intre in panica.

“In cazul unui accident la constructiile hidrotehnice din aval de barajul amintit, autoritatile locale si populatia din judetele Braila, Galati si Vrancea vor fi avertizate in timp operativ prin sistemul respectiv, acesta fiind actionat din punctul de comanda amplasat la CHE Movileni, judetul Galati”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii in aceasta dimineata.

Precizam ca pe teritoriul judetului sunt amplasate 36 de sirene in municipiul Braila si comunele Chiscani, Maxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Traian, Tudor Vladimirescu si Vadeni.