ISU „Dunărea” Brăila face demersuri pentru înființarea unui punct de lucru în comuna Mărașu. Acesta ar urma să fie dotat cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD

Conducerea ISU „Dunărea” Brăila își propune înființarea unui punct de lucru în localitatea Mărașu, în Insula Mare a Brăilei, unde să existe permanent o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, astfel încât intervențiile la incendii sau accidente grave să fie mult mai rapide decât în prezent. Inspectorul șef al ISU Dunărea, col. Cristian Ion, declară că în prezent intervențiile la incendii se fac în prima etapă de către serviciul de voluntari din Mărașu și Frecăței, pentru că o autospecială plecată de la Brăila face zeci de minute pe drum,  trecerea cu bacul întârziind mult deplasarea.

Potrivit declarațiilor șefului ISU „Dunărea”, s-au făcut deja primele demersuri în vederea înființării acestui nou punct de lucru, dar sunt necesare o serie de avize și aprobări, astfel încât e o chestiune de durată: „Ceva demersuri am făcut și cu sprijinul Primăriei Mărașu, ni s-a pus la dispoziție un teren, dar procedura este de durată, trebuie preluat prin Hotărâre de Guvern și apoi intrat în finanțarea pentru investiții. Ar putea dura un an sau doi ca și execuție, până la finalizare.

Noi suntem solicitați la intervenții în acea zonă, dar dat fiind că distanța este mai mare și ne îngreunează mult trecerea cu bacul, beneficiem acolo de sprijinul serviciilor de voluntari de la Mărașu și Frecăței, care au câte o autospecială de stingere și prima dată intervin ei. Dacă nu reușesc să stingă incendiul, ajungem și noi și venim în sprijinul lor”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns