ITM Brăila îi sfătuiește pe cei interesați să muncească în Norvegia să își ia măsuri de siguranță, pentru a nu deveni victime ale exploatării prin muncă și/sau ai unor înșelătorii financiare

În scopul evitării exploatării cetățenilor străini care vor să muncească în Norvegia, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brăila transmite celor interesați informațiile primite de Ambasada României la Oslo pe această temă, după ce mai mulți cetățeni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei au devenit victime ale exploatării prin muncă și/sau ai unor înșelătorii financiare.

”Muncitori români au fost fraudați de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaților și au accesat credite foarte mari, la diferite instituții de credit din Norvegia, în numele și pentru angajatul lor. Mulți dintre aceștia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajatori, facturile și creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant”- avertizează Inspecția Muncii.

Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme în numele victimei. „Facilitatorii” solicită 20 – 30% din sumă, copie după pașaport, CNP norvegian și token bancar.

Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii „împrumută” alte sume considerabile fără știința păgubitului, dar cu documentele acestuia.

Inspecția Muncii face următoarele recomandări cetățenilor români care caută un loc de muncă în străinătate:

*Să nu accepte cu ușurință ofertele de muncă prin intermediul anunțurilor online sau a convorbirilor telefonice;

*Să nu apeleze la persoane necunoscute în mod direct;

*Să verifice cu atenție oferta locului de muncă;

*Să citească cu atenție clauzele contractului de mediere;

*Să verifice adresa și existența angajatorului străin pentru care a optat;

*Să nu accepte să plece la muncă în străinătate fără un contract de muncă și în limba română, iar contractele de angajare să fie acceptate în țară de destinație;

*Să nu accepte achitarea unor sume de bani cu titlu de comision, garanții sau cheltuieli de transport neefectuat;

*Să nu cedeze nimănui dreptul de a le încasa bani pentru muncă prestată;

*Să nu înstrăineze documentele de identitate sau cardul bancar.

De asemenea, este indicat să verifice dacă agențiile care oferă locuri de muncă în străinătate sunt înregistate la Inspectoratul Teritorial de Muncă www.inspectiamuncii.ro.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns