IUBIRE, DIVINITATE SI NATURA, IN POEZIA GEORGETEI RESTEMAN

Versuri alese, muzica si oameni care vibreaza la frumos. Asa poate fi caracterizata, in cateva cuvinte, atmosfera de aseara, de la lansarea volumului de versuri ALTARELE MIRESMELOR TARZII, semnat de Georgeta Resteman.
Profesorul Valentin Popa a prezentat volumul, precizand ca acesta are trei teme principale: divinitatea, natura si iubirea.

“E vorba de o carte care-si tradeaza prin titlu principalele teme pe care le abordeaza, cuvintele acestea au cheia lor: <<Altarele miresmelor tarzii>>. <<Altarele>> …  o carte in care gasim multe trimiteri la poezia religioasa, in care Divinitatea este invocata cu foarte multe prilejuri. <<Miresmele>>… cartea aceasta e plina de flori, daca cititi cu atentie veti vedea ca aproape nu exista poem fara flori. Parcurgand cuprinsul, am descoperit trimieri la universul floral in cel putin 8 poezii, chiar in titlu, dar majoritatea poemelor contin miresme, contin trimiteri catre flori. Sigur, trandafirii sunt la loc de cinste, dar gasim aici mai ales flori albe: nuferi, crinul alb, toporasi, ghiocei, florile de salcam. Pe langa aceste flori care improspateaza universul cu aceasta culoare a puritatii, mai intalnim si trandafirii rosii, florile de tei, care au alta cromatica”, a spus Valentin Popa.

Georgeta Resteman a recitat, la randul sau, cateva dintre poeziile din volumul lansat ieri, acompaniata la pian electric de Lucian Sabados, managerul Teatrului “Maria Filotti”, dupa care urmat un moment poetic sustinut de actrita Wanessa Radu. Poeta a avut parte si de o surpriza, atunci cand Daniel Iancu a interpretat in premiera  un cantec compus pe versurile Georgetei Resteman, „Sa nu uiti, daca minti”. De altfel, este a doua melodie pe care autorul o compune pe versurile poetei amintite, prima fiind “Flori de portocal”.