Iugulescu: Cine va plati daunele, cand se vor strica aparatele, din cauza tamplariei?

P1090788

Managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu, declara ca problema tamplariei montate la Sectia de Radioterapie/ Oncologie cu Accelerator de Particule este mai importanta decat pare la prima vedere, fiindca nu e vorba doar de niste simple ferestre, ci si de izolarea pe care o asigura acestea, in niste spatii in care este nevoie de respectarea unor indici stricti de umiditate si de pastrarea unui mediu cat mai curat. Iugulescu a explicat de ce conducerea spitalului este gata sa mearga pana in instanta cu firma „Confort 2000”, care nu a respectat prevederile proiectului la Sectia de Radioterapie/ Oncologie si a pus termopan obisnuit, care nu corespunde calitativ cu necesitatile unei sectii de acest gen: “Orice discutie cu <<Confort 2000>> pleaca de la problema tamplariei, pentru ca ea presupune un deranj si e pacat sa facem covor de PVC si sa terminam finisajele interioare, pentru ca apoi sa spargem ferestre si sa inlocuim tamplaria. Am distruge prea mult. Au venit prea multi experti si in minister si din diferite zone care au spus ca nu e in regula cu acea tamplarie, nu numai dirigentia de santier, deci de acolo vom relua discutiile cu firma: intai tamplarie corespunzatoare si apoi, in continuare, restul cladirii.

Trebuie sa inteleaga toata lumea ca acolo vor veni niste dotari de multe milioane de euro si daca este umiditate excesiva, daca nu e  rezolvata perfect  problema tamplariei si a climatizarii din interior, cine va  plati daunele, cand se vor strica aparatele alea care au multa electronica in ele si sunt foarte sensibile?”.

Amintim ca luna trecuta, firma «Confort 2000» a reziliat unilateral contractul cu Spitalul Judetean de Urgenta si a parasit santierul, reclamand ca nu a primit toti banii pentru lucrarile deja efectuate, in timp ce beneficiarul sustine ca a refuzat sa accepte la plata devizul pentru lucrari care fie erau externe contractului, fie nu respectau proiectul. Conducerea spitalului spune ca reprezentantii firmei ar fi dorit ulterior sa reia dialogul, dar Iugulescu nu admite o conciliere decat in conditiile in care intai se accepta de catre constructor schimbarea tamplariei deja montate.