IUGULESCU: DACA ANGAJAM TOTI ANALFABETII SI TOATE FETELE CARE AU TERMINAT SCOALA SANITARA SI FACULTATEA SI NU STIU SA SCRIE CORECT ROMANESTE, VOM ASTEPTA CU ORELE IN SPITAL

Managerul Spitalului Judetean Braila, dr. Mihail Iugulescu, nu da doi bani pe absolventii scolii sanitare si nici pe asistentele care au facut facultatea, el  calificandu-i pe toti, la gramada, drept „analfabeti si fete care nu stiu sa scrie corect romaneste”.

Iugulescu a facut acest comentariu dispretuitor astazi, in cadrul sedintei Consiliului Judetean, cand a sugerat ca personal, prefera sa angajeze persoane cu experienta in domeniu, fiindca altfel, pacientii o sa astepte cu orele pana sa primeasca ingrijiri medicale.

Managerul Spitalului Judetean a dat asigurari ca toate concursurile pentru angajari de infirmiere, ingrijitoare si asistente se fac cu respectarea legii si ca din comisiile de selectie fac parte persoane „curate”, astfel incat sa nu existe nicio suspiciune de frauda: „Cat priveste persoanele tinere si persoanele cu experienta, aici trebuie sa ne hotaram ce dorim. Daca dorim sa mearga spitalul si sa avem eficienta la Unitatea de Primiri Urgente si in toate sectoarele, atunci sunt de dorit persoanele care au experienta in domeniu. Daca angajam toti analfabetii si toate fetele care au terminat scoala sanitara si facultate de asistente si nu stiu inca sa scrie corect romaneste, atunci vom astepta cu orele si vom avea ce avem in momentul de fata”.

Altfel spus, in opinia lui Iugulescu, la ora actuala, unii dintre subordonatii sai sunt „analfabeti si fete care nu stiu sa scrie corect romaneste”.