Iugulescu: In noua structura UPU vom avea o camera pentru urgente intermediare, iar adevaratele urgente vor fi preluate separat

P1090794

Managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu, a declarat astazi ca structura pe paviloane a unitatii pe care o conduce nu permite ca toate urgentele sa fie adunate intr-un singur loc si astfel, se ajunge ca unii pacienti sa fie transportati intre pavilioanele A si B, ceea ce inseamna ca se pierde timp.

Pe de alta parte, spune dr. Iugulescu, nu exista la nivelul judetului o garda de medicina interna care sa functioneze in mod corespunzator: “Garda de medicina interna este placa turnanta, in orice judet. De acolo se triaza efectiv cazurile care merg pe celelalte specialitati.  Am avut o discutie cu domnul presedinte Chiriac (presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac – n.r.) si suntem in acest moment, impreuna cu Directia medicala a spitalului, in plin proces de reformare a acestei garzi, cu durere si cu orice sacrificii si probleme ar crea acest lucru. Trebuie sa o aducem acolo unde este nevoie sa ajunga si sa functioneze o garda de medicina interna. Sper ca prin masurile astea pe care le facem noi intr-o prima etapa, sa scoatem cumva UPU din acest con de umbra si sa o aducem intr-o zona mai buna”.

Pe de alta parte, Iugulescu confirmat astazi informatiile cu privire la faptul ca exista o lipsa de colaborare intre personalul de la UPU si medicii de pe sectii, medici care nu sunt deloc dornici sa preia pacientii cu urgente. Mai exact, Mihail Iugulescu a spus ca “exista o reticenta in a se prelua cazurile de urgenta din UPU – si aici trebuie lucrat si intarite protocoalele intre UPU si sectii – si UPU se gaseste in bataia vantului si in fata tuturor urgentelor” care nerezolvate de altii, ajung la unitatea amintita.

Potrivit managerului Spitalului Judetean, in noua structura UPU s-a introdus o  camera pentru asa-numitele “urgente intermediare”, care sunt tratate separat, iar astfel, se va usura activitatea medicilor pe partea de urgente reale si se va reduce timpul de asteptare, in cazul pacientilor care nu au afectiuni foarte grave.

Comentariile lui Iugulescu pe aceasta tema, aici: