Iulian Chiriac, despre viitoarele alegeri din PSD Brăila: „De vreo doi ani e nevoie de un suflu nou în PSD Brăila; acum e puțin cam târziu, pentru că trebuie să-ți pregătești echipa pentru 2024”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, evită să dea un răspuns clar atunci când este întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al Organizației Județene PSD Brăila la alegerile interne care se prefigurează a fi în toamna acestui an.

De la nivel central deja s-a anunțat că se vor organiza alegeri interne începând cu organizațiile PSD cele mai puternice, care au câștigat președinția consiliilor județene și primăriile municipiilor, ceea ce include și PSD Brăila.

Dacă în 2017 Chiriac declara deschis că intenționează să candideze pentru funcția amintită, pentru că „este nevoie de un suflu nou” în organizația PSD Brăila, „care este amortită”, fiindca unii dintre cei care sunt de mult pe funcții „s-au plafonat”, acum șeful CJ este mult mai reținut în afirmații.

El spune că trebuie să se consulte cu colegii, iar dacă aceștia vor decide că el este cel mai potrivit pentru a candida, atunci o să-și asume această responsabilitate, pentru că „la noi cel mai mult ține de spiritul de echipă și de echipă, nu contează cine este președinte”.

Chiriac mai afirmă că pentru el șefia PSD Brăila ar fi „o sarcină în plus, pe lângă multele probleme administrative ale CJ”.

El este de părere că „de vreo doi ani de zile e nevoie de un suflu nou în PSD Brăila”, iar acum „e puțin cam târziu, pentru că trebuie să-ți pregătești echipa pentru 2024. Suntem în 2022, timpul este foarte scurt, mai ai aproape un an la dispoziție, pentru că din 2023 efectiv trebuie să intrăm în precampanie electorală, având în vedere că anul 2024 va fi cel mai greu an electoral pentru oricine – și pentru PSD, și pentru PNL și pentru toată lumea. Trebuie să fim foarte bine pregătiți, să avem toate lucrurile aranjate. Eu vă spun că am fost și prin județ, avem cristalizate aproape toate echipele – mă refer la candidații la primării, la consilieri și așa mai departe”.

Cât despre viitorii consilieri județeni, președintele CJ a spus că se va întineri echipa social-democrată.

După ce șeful județului a declarat astăzi că trebuie „să se termine cu pensionarii din echipa de conducere a CUP Dunărea” și să se lase loc tinerilor, l-am întrebat dacă este de aceeași părere și în privința „pensionarilor” din conducerea PSD Brăila.

Chirac a răspuns: „Nu știu dacă pensionarii… Noi nu ne aruncăm oamenii peste bord la PSD Brăila, dar avem oameni care o să facă un pas în spate, dar vor rămâne în echipă alături de noi, nu-i dă nimeni afară. Noi suntem o echipă unită”.

El a reiterat ideea că unul dintre motivele pentru care are o reținere în a candida pentru funcția de președinte PSD Brăila este acela că mai este foarte puțin timp până în 2024 (când vor avea loc alegerile locale și cele parlamentare) și că nu va putea pregăti lucrurile atât de repede, pentru ca PSD Brăila să obțină rezultatele pe care și le-ar dori. De asemenea, Chiriac a afirmat că e foarte important ca cei din PSD Brăila „să tragă cu toții la aceeași căruță”, când e vorba de alegeri.

„Singura noastră problemă – și am vorbit și cu domnul primar Marian Dragomir – e legată de timp. Partea administrativă îți mănâncă foarte mult timp. Trebuie să avem timp liber ca să mergem și la organizații. La mine va fi mai complicat, pentru că trebuie să merg și în județ, comparativ cu un parlamentar, care e de luni până miercuri și… Dar dacă e nevoie, ne asumăm și conducerea PSD Brăila”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă în ceea ce-l privește, l-ar mai vota pe senatorul Ion Rotaru pentru un nou mandat în funcția de președinte al PSD Brăila, Iulian Chiriac a spus: „Votul va fi secret”.

Mai multe informații cu privire la viitoarele alegeri din PSD Brăila aici: