Jandarmeria Brăila prezintă O POVESTE M.A.I. FERICITĂ DE CRĂCIUN

Jandarmii brăileni au decis să-l susțină în această perioadă pe Moș Crăciun în a împărți cadouri câtorva zeci copii cu rezultate bune la învățătură, care provin din familii cu venituri modeste.

Oamenii legii nu doar că au strâns banii necesari pentru a cumpăra copiilor ceea ce-și doreau, dar au și transportat cadourile la destinație.

„Astăzi vă prezentăm «O poveste M.A.I. fericită de Crăciun». În rolurile principale: copii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar pentru care Ajunul frumoasei sărbători de iarnă seamănă, din păcate, cu toate celelalte zile din an.

Totul a început în ultimele zile de toamnă, când Moș Crăciun ne-a spus că în acest an se simte destul de extenuat și că se teme că nu va putea onora toate dorințele copiilor, arătându-ne 30 de scrisori. Am rămas fără cuvinte, citind ce anume i-ar fi făcut să se simtă fericiți pe micii autori ai scrisorilor, în Ajunul Crăciunului. Haine groase. O păpușă. Un stilou galben strălucitor. O jucărie pentru frățior. De atât aveau nevoie. La atât puteau visa.

«Ședință de urgență! Avem o misiune neobișnuită. Se va întinde pe mai multe zile și va fi în continuarea misiunilor deja programate!». Aflând urgența misiunii, jandarmii brăileni și-au asumat de îndată rolul de ajutoare ale Moșului cu barba albă. Cu scrisorile în mână, au ales cu grijă cele mai frumoase cadouri. Le-au împachetat meticulos și l-au ajutat pe Moș Crăciun să le ducă la destinație… cu duba!

«E cel mai mare și mai greu cadou pe care l-am primit vreodată de la Moș Crăciun! Abia aștept să-l desfac să văd ce e în cutie, că eu n-am cerut așa mult», ne-a mărturisit emoționat un băiețel în vârstă de 9 ani.

«Eu vreau să mă fac ca voi (n.r. jandarm) când voi fi mare, să ajut copiii», ne-a spus un alt băiețel în vârstă de 10 ani, în timp ce privea cu nerăbdare cadoul.

Emoțiile nu au lipsit nici din partea  «spiridușilor».

«Această activitate ne-a făcut sărbătorile de iarnă mai frumoase și ne-a amintit că Sărbătoarea Crăciunului este de a dărui, în primul rând, zâmbete și bucurii celor mai puțin norocoși. Sper ca darurile să le bucure sufletele copiilor, așa cum ne-am bucurat noi când am ales să ne implicăm în această campanie», susțin la unison colegii noștri.

Nu ar fi putut fi o poveste M.A.I. fericită de Crăciun fără sprijinul Școlii Gimnaziale din Movila Miresii, Liceului Teoretic «Constantin Angelescu» Ianca, Școlii Gimnaziale «Alexandru Vechiu» Zăvoaia și parohiei comunei Zăvoaia.

Raportăm: misiune îndeplinită fără probleme! Sărbători fericite și liniștite tuturor! Vom fi mereu acolo unde este nevoie de noi”, se arată într-un comunicat dat publicității de Jandarmeria Brăila.