Jandarmii braileni, mobilizati la deszapezire

 

deszapezire-jandarmi-dn1-40

 

Un numar de 40 de jandarmi braileni au fost mobilizati astazi la actiunile de deszapezire care s-au desfasurat in localitatile Cazasu si Tudor Vladimirescu. Acestia au ajutat la eliberarea de sub zapada a unui numar de circa 70 de gospodarii ale unor batrani sau ale unor persoane cu mari probleme de sanatate, care nu reuseau sa se descurce singure. De asemenea, jandarmii au ajutat si la operatiunile de deszapezire a gradinitei si scolii din Cazasu.

Unora dintre batrani le-au dat lacrimile, cand au vazut salvatorii si le-au spus ca fara ei, ar fi ramas ingropati si acum sub nametii de aproape doi metri.

“Aceasta interventie a jandarmilor braileni s-a facut ca urmare a dispozitiei primite de la Institutia Prefectului judetului Braila, in urma analizei situatiei in Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Deplasarea s-a facut cu ajutorul a trei autospeciale apartinand Jandarmeriei Braila, iar in aceste localitati au fost deszapezite, in total, un numar de 68 de gospodarii, o scoala generala si o gradinita. S-au avut in atentie cazurile de batrani singuri, aflati la periferia localitatilor, sau cazuri in care sotul ori sotia erau bolnavi, imobilizati la pat, oameni care nu au putut sa isi faca loc prin zapada pana la poarta sau pana la animalele din gospodarie. Aceste cazuri ne-au fost indicate de Primariile Cazasu si Tudor Vladimirescu”, ne-a declarat plt. maj. Sorin Neftode, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Braila.

De altfel, in cursul acestei zile, pe langa jandarmi, zeci de militari si pompieri au fost angrenati in actiunile de deszapezire in diverse localitati ale judetului, acolo unde primarii au cerut ajutor.