Jantea, către liberali: Dacă sunteți împotrivă, de ce vă abțineți când se votează? Mai bine nu vă prezentați la ședință! Oricum este irelevantă prezența dvs, în aceste condiții

Viceprimarul Brăilei, Alexandru Jantea Crican (PSD), le reproșează liberalilor că nu sunt capabili să-și asume o poziție clară, tranșantă, când este vorba despre votul asupra unor chestiuni importante pentru comunitate, ci preferă să se abțină, ceea ce nu înseamnă nici „Da”, nici „Nu”.

Jantea Crican a făcut câteva comentarii pe această temă în ședința CLM, după aprobarea bugetului Municipiului Brăila pe anul în curs, când 6 consilieri PNL s-au abținut, iar unul nu a votat deloc.  Viceprimarul a declarat: „Domnul consilier Laurențiu Coman a motivat abținerea de la votul asupra bugetului a colegilor săi din PNL prin faptul că este un semnal de alarmă pe care îl trag la adresa primarului și a administrației PSD, cu privire la «direcția greșită în care se îndreaptă acest oraș», deși în discuția de aproape două ore dumnealor au avut niște opinii cu privire la asfaltare, la dezvoltarea infrastructurii, la absolut tot. Noi am discutat și am arătat faptic că direcția în care ne îndreptăm este în sensul de a reabilita infrastructura, de a accesa fonduri europene, de a face lucrurile în așa fel, încât orașul să fie atractiv pentru industrie, pentru tineri, pentru toți cei care ar putea să beneficieze de investițiile pe care le facem.

După ce dumnealui a tras acest semnal de alarmă și am avut acest dialog cu privire la ce dorim să facem, după ce domnul primar a prezentat investițiile din fonduri europene, domnul Coman ne spune că nu a votat bugetul întrucât «orașul se îndreaptă în direcția greșită». Este foarte posibil ca dumnealui să fie într-o confuzie totală, întrucât noi nu i-am contrazis pe cei din PNL cu privire la faptul că trebuie să asfaltăm, să accesăm fonduri europene și chiar am spus ce lucrări facem. Deși dumnealor inițial au spus că asta este direcția în care și ei ar vrea să meargă, acum domnul Coman ne spune că e «direcția greșită»…

Sigur, dacă ne uităm și în trecut, în general, cei din PNL s-au abținut atunci când a fost vorba de ceva important. Nu au putut decât să facă act de prezență. Pe data de 10 și-au luat indemnizația, după care au votat probabil faptul că sunt de acord să răsară soarele din est.

Întrebarea mea este următoarea: dacă ești împotriva «direcției greșite» în care se îndreaptă Municipalitatea și acest CLM, accesând fonduri europene și modernizând infrastructura, de ce te abții? De ce nu votezi «Da» sau «Nu»? De ce nu le dai șansa oamenilor care te-au votat să se simtă reprezentați în CLM de tine? Votați, domnule, că nu ați fost puși acolo, ca să nu luați niciun fel de decizii, ați fost puși și suntem toți puși acolo ca să luăm decizii, să votăm pentru sau împotrivă! Abținerea este un fel de… nu știu, mai bine nu vă prezentați la ședință! Oricum este irelevantă prezența dvs în aceste condiții. Nici măcar nu doriți să fiți împotrivă. Sunteți împotrivă? Spuneți «Da, domnule, sunt împotrivă! Votez împotrivă!»”.