JANTEA CRICAN: INGRADIREA ABUZIVA A DOMENIULUI PUBLIC ESTE O FAPTA CARE SE DESFASOARA CONSTANT SI CONTINUU IN BRAILA

Consilierul municipal Dan Paun (ALDE) a solicitat astazi lamuriri din partea conducerii Primariei Braila cu privire la masurile care se iau – daca se iau – cu cetatenii care ocupa abuziv domeniul public, fie pentru a-si construi gradini, terase sau anexe proprii la parterul blocurilor in care locuiesc, fie ocupand ilegal o parte din trotuarul din fata casei.

Viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a raspuns ca astfel de lucruri se intampla tot timpul si ca Politia Locala ia masuri, atunci cand este sesizata, iar o alta parte dintre nereguli sunt rezolvate atunci cand in zona respectiva se amenajeaza parcari si este eliberat domeniul public de orice anexe sau amenajari realizate fara autorizatie: “Ingradirea abuziva a domeniului public de catre cei care stau la parter sau nu neaparat la parter este o fapta care se desfasoara constant si continuu. Politia Locala ia masuri constant cu privire la aceste ingradiri. Extinderile respective vor fi, oricum, demolate in momentul in care vom ajunge acolo cu parcari sau nu neaparat daca ajungem acolo cu parcari, daca este o solicitare sau se gaseste situatia respectiva pe teren, sa iau masurile legale fara niciun fel de problema.

Legat de partea de case, s-au luat masuri concrete in zona Chercea, unde se asfalteaza strazile intre Soseaua Baldovinesti si Soseaua Focsani, acolo unde au existat situatii in care cei de la case si-au extins proprietatea pe domeniul public, a fost demolat gardul sau anexa respectiva, in asa fel incat sa existe domeniul public liber de orice sarcina”.