JIGNIRI SI TRIMITERI LA FAMILIE, LA APROBAREA ACORDULUI DE COLABORARE INTRE JUDETUL BRAILA SI RAIONUL STRASENI

Spirite inflamate si jigniri, la discutia purtata la cea mai recenta sedinta a CJ Braila, pe tema proiectului de hotarare privind aprobarea Acordului de colaborare intre judetul nostru si Raionul Straseni, din Republica Moldova.

Consilierul Stefan Catalin Iordache (PND) i-a cerut presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), sa-i spuna unde anume se afla raionul Straseni, in Republica Moldova, iar dupa ce a fost evident ca social-democratul nu are idee, a inceput tirul incrucisat, din partea PND-istului si a liberalului Ovidiu Nechita.

“Domnule presedinte, unde se afla Raionul Straseni?”

“Stiu eu unde se afla?! In Republica Moldova. N-am fost niciodata.”

“Pai si cum facem asocieri? Aveti idee daca aia au potential? Domnule presedinte, va auziti ce spuneti? Dvs ne cereti noua sa facem un acord cu un UAT (Unitate Administrativ Teritoriala – n.r.) cand dvs nici macar nu stiti daca exista sau unde este!”, a intervenit liberalul Ovidiu Nechita.

“Exista, domnule!”

“Si cum faceti atunci acordul, daca nu stiti… Are potential?”

“Pe hartie il facem!”

“Pa hartie?! Doamne, Dumnezeule”, a spus Nechita, facandu-si cruce. ”Dvs va asociati cu cineva pe care nu-l cunoasteti?! Va iau cu mine la Cahul, atunci, poate vedeti si dvs ce se intampla! Va duc in deplasare in tara straina, domnule presedinte!”

In timp ce unii consilieri le aruncau lui si lui Nechita replici ironice, Iordache a continuat: ”Nu am terminat de vorbit!”

“Va rog!”, i-a spus presedintele Chiriac.

“Pai potoliti-va va rog frumos tatele alea de acolo, va rog eu frumos!”

“Domnule Iordache, masurati-va cuvintele, va rog! Nu v-am jignit niciodata”, a replicat o social-democrata care s-a simtit vizata.

“Pai daca vorbiti intruna!”

“Nu vorbeste nimeni! Numai dvs vorbiti si cu domnul Nechita! <<Tata>> sa va faceti familia, nu pe mine!”

“Ati zis ceva de familia mea? Stati putin! Sa stiti ca eu respect culoarea fiecaruia! Faptul ca doamna are aceeasi culoare cu dvs nu-i da dreptul sa-mi vorbeasca mie asa!”, i-a spus PND-istul lui Chiriac.

“Domnule consilier, va rog frumos, nu mai faceti comparatii, da? Va rog frumos, spuneti daca aveti ceva la proiectul de hotarare!”, a replicat seful CJ.

“Normal! Mi-am dat seama ca habar nu aveti cu cine ne asociem. Unu.

N-ati fost niciodata acolo. Doi.

Nu v-ati uitat nici pe Google Maps. Trei.

Habar n-aveti ce economie au. Va spun eu: n-au!”

“Dar da bine pe hartie, Catalin!”, a intervenit Nechita.

“Si in continuare: domnul Mortu (Viorel Mortu, consilier judetean PSD – n.r.) v-a povestit cum e acolo? Domnul Mortu a fost! Ce credeti, ca sunt 5000 de fabrici, 4000 de sali de cultura si asa mai departe?!”.

Acordul de colaborare a CJ Braila cu Raionul Straseni a fost aprobat, cu votul majoritatii consilierilor.