Joi, 22 octombrie, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”: Read for the Record 2015

777

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” organizeaza joi, 22 octombrie, intre orele 9.00 – 15.00, evenimentul “Read for the Record 2015”. Proiectul ii vizeaza pe micutii intre 3 si 7 ani, carora organizatorii isi propun sa le insufle dragostea pentru lectura. Astfel, la Sectia de Copii sunt asteptate grupuri de prescolari sau scolari de clasele 0 si 1, carora le va fi citita istorisirea „Nu, Norman: Povestea unui pestisor auriu”, de Kelly Bennett.

<<“Read for the record” este un program international iniţiat in SUA, care isi propune sa aduca lumea povestilor in viata copiilor nostri, stiind ca prin lectura, acestia intra in contact cu notiuni si idei care le stimuleaza imaginatia si capacitatea de intelegere. In anul 2014, pe intreaga planeta, 2,5 milioane de copii au ascultat povestea “Torturile Iepurasilor”, de Rosemary Wells. Anul acesta, campania “Read for the Record” implineste 10 ani, prilej cu care va crea cea mai mare „experienţa de lectura” din lume, incercand sa doboare recordul de anul trecut.

Invitam cadrele didactice care vor sa participe la eveniment cu clasa de copii, sa faca programari la tel. 0239 611292/tasta 3 sau la sediul Bibliotecii din P-ta Poligon, nr.4”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.