Joi si vineri – verificari ale sistemelor de alarmare din cateva localitati ale judetului

s560x316_sirene_electrice

In perioada  14-15.08.2014, in intervalul orar 09.00 – 17.00, o comisie formata din reprezentanti ai SC Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale „Bistrita” Piatra Neamt si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila va efectua un exercitiu de verificare a audibilitatii sirenelor din cadrul Sistemului de avertizare-alarmare a populatiei in caz de accidente la constructii hidrotehnice situate in aval de barajul Izvorul Muntelui. Sirenele amintite sunt amplasate in judetul Braila astfel: in satul Voinesti – comuna Maxineni; in satele Cotu Lung, Vamesu, Cotu Mihalea – comuna Silistea; in comuna Vadeni; in satele Sihleanu, Gurguieti, Pitulati – comuna Scortaru Nou, in satul Oancea – comuna Romanu.

Pentru a evita efectul de panica, activitatea a fost comunicata Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta, astfel incat populatia din zonele vizate sa fie informata despre desfasurarea acestui exercitiu.

Precizam ca pe teritoriul judetului sunt amplasate 36 de sirene, in municipiul Braila si comunele Chiscani, Maxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Traian, Tudor Vladimirescu si Vadeni.