Joia, sambata si duminica se produc cele mai multe accidente grave de circulatie, pe sosele Brailei

5a-300x225

In prima jumatate a acestui an, la nivelul judetului Braila s-au inregistrat un numar de 42 de accidente rutiere, soldate cu 13 persoane decedate, 35 de persoane ranite grav si 9 persoane ranite usor.

Potrivit sefului Inspectoratului de Politie Judetean Braila, comisar sef Valentin Condruz, numarul persoanelor decedate in astfel de accidente s-a dublat, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut: “Numarul accidentelor grave la 6 luni a scazut cu 5, respectiv cu 10%, in schimb, numarul persoanelor decedate a crescut de la 6, anul trecut, la 13, in primele sase luni ale anului acesta. Numarul ranitilor grav a scazut cu 14 (21%), iar numarul ranitilor usor a scazut cu 6 (40%)”.

Principalele cauze care au generat producerea accidentelor rutiere grave in acest an au fost: * viteza neadaptata la conditiile de trafic; * preocupari de natura a-i distrage atentia soferului; * neacordarea prioritatii altor vehicule care circulau regulamentar; * pietoni aflati pe carosabil.

Intr-o informare prezentata de presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, Ionel Avram, sunt mentionate si  zilele in care s-au inregistrat cele mai multe accidente rutiere, pe soselele Brailei: “Intensificarea continua a circulatiei rutiere, pe seama  cresterii parcului  de autovehicule si a numarului conducatorilor auto, au determinat ca in raport de zilele saptamanii, joia, sambata si duminica sa se produca cele mai multe accidente grave de circulatie”.