JUDEȚUL BRĂILA, 1 APRILIE – 8 CAZURI DE CORONAVIRUS CONFIRMATE, 2.636 DE PERSOANE ÎN IZOLARE VOLUNTARĂ LA DOMICILIU ȘI 262 DE PERSOANE ÎN CARANTINĂ INSTITUȚIONALIZATĂ

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, astăzi, 1 aprilie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2.636 de persoane  aflate în izolare voluntară la domiciliu și 262 de persoane care se află în carantină instituționalizată.  Menționăm că 1.347 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile, 41 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată și un caz confirmat cu noul coronavirus a fost declarat vindecat.

Chiar dacă nu este comunicată oficial această informație, la ora actuală în Brăila s-au confirmat 8 cazuri cu coronavirus, din care o persoană s-a vindecat.
Revenind la informațiile oficiale, în ultimele 24 de ore au fost executate peste 330 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Potrivit IPJ Brăila, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 950 de persoane, în 752 de locații și au fost supuse controalelor peste 100 de societăți comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 190.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.

Totodată, precizăm faptul că de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 1.461 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2.700.000 de lei.

Prefectul județului Brăila face din nou apel la cetățeni să respecte măsurile dispuse pe perioada stării de urgență, reamintindu-le că în conformitate cu Ordonanța Militară 4/2020, amenzile pentru persoanele care nu vor respecta prevederile au fost majorate. Astfel, cei care vor părăsi domiciliul fără un motiv întemeiat riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 20.000 de lei. Cei care încalcă regulile izolării, pe lângă amenzi, vor fi obligați să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile , suportând toate cheltuielile aferente cazării. De asemenea, potrivit Ordonanței Militare 5/2020, persoanele care părăsesc centrul de carantină fără aviz, vor fi obligate să reia ciclul de carantinare, de 14 zile, plătind cheltuielile, dar vor răspunde și penal.