JUDEȚUL BRĂILA, 12 MAI – 22 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19 (TOATE VINDECATE ȘI EXTERNATE), 258 PERSOANE AFLATE ÎN IZOLARE ȘI 200 PERSOANE ÎN CARANTINĂ
Instituția Prefectului anunță că astăzi, 12 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 258 de persoane aflate în izolare voluntară și 200 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 5242 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 876 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.
De asemenea, conform raportării DSP, până în prezent, în Brăila s-au înregistrat 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, toate persoanele respective fiind deja vindecate și externate la această dată.
În ceea ce privește sancțiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore au fost executate 92 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a 152 de persoane și au fost supuse controalelor 29 de societăți comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității. Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 36.000 de lei, pentru fapte comise în contextul pandemiei de COVID – 19.
Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 4 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 304 persoane și oprite în trafic și verificate 243 de autovehicule, fiind aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21.000 de lei.
Aducem la cunoștința cetățenilor că prin noua Ordonanța Militară nr. 11/ 2020 privind unele măsuri de prevenire a răspândirii COVID- 19 s-a prelungit măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.
În ceea ce privește personalul navigant român, maritim și fluvial, care se repatriază prin orice mijloc de transport, acesta este exceptat de la măsura de izolare la domiciliu, dacă la intrarea în țară nu prezintă simptomele asociate COVID-19 și sunt respectate condițiile stabilite la art. 3 din Ordonanța militară nr. 9/2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, referitoare la condiția asigurării de către angajatori a „certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional” stabilit de către Comisia Europeană în anexa nr. 3 la Comunicarea privind implementarea Culoarelor Libere (Green Lanes), în cadrul Liniilor directoare referitoare la măsurile de management al frontierelor pentru protecția sănătății și asigurarea disponibilității bunurilor și serviciilor esențiale – C(2020) 1897 din 23.03.2020, și a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.
De asemenea, conform aceluiași articol, la efectuarea schimbului de echipaj la bordul navelor maritime, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, aflate în porturile românești, personalul navigant trebuie să fie în prealabil testat pentru COVID-19, indiferent de zona din care acesta provine, de personalul direcției de sănătate publică ce își desfășoară activitatea în portul respectiv.