JUDEȚUL BRĂILA, 14 APRILIE – 15 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19 (DIN CARE 6 VINDECATE), 1083 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 435 PERSOANE ÎN CARANTINĂ

Și astăzi (ca și în zilele trecute), în ciuda informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică de la București, care anunță că în județul Brăila ar fi vorba despre 16 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, Instituția Prefectului informează că de fapt, până în prezent, în Brăila s-au înregistrat doar 15 astfel de cazuri.

Iată informațiile comunicate de Instituția Prefectului:

Astăzi, 14.04.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 1083 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 435 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Menționăm că 4.010 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 303 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent sunt 15 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, din care 6 cazuri au fost declarate vindecate.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează că în ultimele 24 de ore au fost executate peste 100 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 693 de persoane, în 362 de locații și au fost supuse controalelor 72 de societăți comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității.
Potrivit IPJ Brăila, în urma activităților desfășurate a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnatură privată și uz de fals, și au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 490.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.
Precizăm faptul că de la debutul epidemiei polițiștii au întocmit 6 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor legale în contextul Covid-19.