JUDEȚUL BRĂILA, 14 MAI – 22 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19 (TOATE DECLARATE VINDECATE), 279 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 188 PERSOANE ÎN CARANTINĂ

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 14 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 279 de persoane aflate în izolare voluntară și 188 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Alte 5244 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 905 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP, până în prezent, la Brăila s-au înregistrat 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, tote peresoanele respective fiind în prezent vindecate.
În ceea ce privește sancțiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore au fost executate 214 misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a 302 persoane și au fost supuse controalelor 25 de societăți comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21.000 de lei, pentru fapte comise în contextul pandemiei de COVID – 19. De asemenea, polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.