JUDEȚUL BRĂILA, 15 IUNIE – 92 DE PERSOANE CONFIRMATE CU COVID-19, DINTRE CARE 31 AU FOST DECLARATE VINDECATE ȘI 2 PACIENȚI AU DECEDAT

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 15 iunie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2026 de persoane aflate în izolare voluntară și 35 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 7.839 de persoane  au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1156 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 92 de persoane, dintre care 31 au fost declarate vindecate și externate, iar alți 2 pacienți au decedat. Ultima persoană decedată este un barbat în vârstă de 87 de ani cu numeroase comorbidități.

De asemenea, la Spitalul Județean Brăila au mai decedat doi pacienți aduși în stare gravă de la Galați.
În perioada 12-14 iunie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19. A fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 5.400 de persoane și al 59 de societăți comerciale. De asemenea, polițiștii au depistat 6 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.
Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 7 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate peste 300 de persoane și oprite în trafic și verificate 188 de autovehicule, fiind aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 26.000 de lei.