JUDEȚUL BRĂILA, 19 MAI – O PERSOANĂ CONFIRMATĂ POZITIV CU CORONAVIRUS, 644 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 134 PERSOANE ÎN CARANTINĂ

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 19 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  644 de persoane aflate în izolare voluntară și 134 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 5346 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 984 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 un număr de 23 de persoane, dintre care 22 deja au fost declarate vindecate și externate.

În cursul zilei de luni, 18 mai, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Potrivit IPJ Brăila, au fost executate peste 100 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor de autoizolare/carantină în cazul a 100 de persoane. Astfel, polițiștii au depistat o persoană care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.