JUDEȚUL BRĂILA, 20 MAI – O PERSOANĂ CONFIRMATĂ CU CORONAVIRUS, 706 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 128 PERSOANE ÎN CARANTINĂ

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 20 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 706 de persoane aflate în izolare voluntară și 128 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 5372 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 990 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila, 23 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost deja declarate vindecate și externate.

Marți, 19 mai, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19. Astfel, au fost executate peste 169 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 131 de persoane. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.