JUDEȚUL BRĂILA, 22 IUNIE – 129 PERSOANE CONFIRMATE CU COVID-19, DINTRE CARE 37 CAZURI VINDECATE ȘI 4 PACIENȚI DECEDAȚI

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 22 iunie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  1540 de persoane aflate în izolare voluntară și 44 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 9066 de persoane  au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1169 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 un număr de 129 de persoane, dintre care 37 au fost declarate vindecate și externate, 88 de pacienți sunt internați în spital, iar 4 pacienți au decedat. Cel mai recent deces a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni și este vorba despre un pacient de sex feminin, în vârstă de 70 de ani, cu numeroase comorbidități, internat pe secția ATI de o săptămână. Printre noile cazuri confirmate în acest week-end se află și 2 medici și 4 asistente. În total, până acum s-au înregistrat 14 cadre medicale infectate cu coronavirus.

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în perioada 19 – 21.06.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, verificând astfel  modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 4.895 de persoane și a unui număr 63 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au depistat 9 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru nerespectarea  prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.