JUDEȚUL BRĂILA, 23 APRILIE – 19 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19 (DINTRE CARE 13 VINDECATE), 173 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 172 PERSOANE ÎN CARANTINĂ

Astăzi, 23 aprilie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 173 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 172 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Menționăm că 4.970 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 657 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

Conform raportării DSP Brăila, în prezent, la nivelul județului s-au înregistrat 19 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 13 cazuri au fost declarate vindecate.

În cursul zilei de ieri, polițiștii brăileni au acționat în sistem integrat alături de jandarmi, polițiști de frontieră, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost executate 130 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a peste 378 de persoane și au fost supuse controalelor 38 de unități comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 300.000 de lei, dintre care 114 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militară nr. 3/2020.

De asemenea, polițiștii au întocmit 2 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor legale în contextul Covid-19, dintre care unul pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor și unul pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.