JUDEȚUL BRĂILA, 26 IUNIE – 165 CAZURI CONFIRMATE CU COVID-19, DINTRE CARE 39 PERSOANE VINDECATE ȘI 87 PACIENȚI INTERNAȚI

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 26 iunie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1486 de persoane aflate în izolare voluntară și 39 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 9586 de persoane  au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1181 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

„De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 159 de persoane (de fapt, 159 plus cei 6 decedați – n.r.) au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate și externate, iar alți 33 pacienți asimptomatici au fost externați în urma noului ordin al ministrului Sănătății, potrivit căruia pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare pot fi externați după minimum 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. De asemenea, 87 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila”, se mai arată în comunicatul Prefecturii, în care sunt menționați separat și cei 6 pacienți decedați.

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în ziua de 25 iunie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, în cazul a 1.343 de persoane și a unui număr de 13 societăți comerciale.