JUDEȚUL BRĂILA, 28 MAI – 32 DE PERSOANE CONFIRMATE POZITIV CU CORONAVIRUS, DINTRE CARE 22 AU FOST DEJA DECLARATE VINDECATE ȘI EXTERNATE ȘI UN PACIENT (CAZUL PRELUAT DIN GALAȚI) A DECEDAT

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 28 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1.574 de persoane aflate în izolare voluntară și 47 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 5.567 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1094 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila, 32 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 (inclusiv cazul preluat din Galați), dintre care 22 au fost deja declarate vindecate și externate, iar un pacient transferat din municipiul Galați în stare critică la Spitalul Județean de Urgență Brăila, pe secția ATI, a decedat.

Polițiștii brăileni au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19. Astfel, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore au fost executate 155 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.388 de persoane și a 11 societăți comerciale. De asemenea, polițiștii au depistat 7 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă. Totodată, persoanele în cauză au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.