JUDEȚUL BRĂILA, 29 IULIE – 274 DE PACIENȚI INTERNAȚI, DINTRE CARE 6 SUNT TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 28 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus la Brăila au fost înregistrate, în total, 738 de cazuri, dintre care 44 sunt cazuri confirmate în Brăila în ultimele 24 de ore. De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 274 pacienți, 6 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.
În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, la Brăila au fost înregistrate 20 (14 persoane onfirmate în Braila, 4 în Galati, 1 în Tulcea și 1 Ialomița – transferate la Brăila). Totodată, la acest moment sunt 219 de persoane în carantină si 40 in izolare la domiciliu.

În ziua de 27 iulie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 434 de persoane și a 15 societăți comerciale. În acest context au fost identificate 7 persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 6 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost oprite în trafic și verificate 49 de vehicule, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.600 de lei.