JUDEȚUL BRĂILA, 29 MAI – 31 PERSOANE CONFIRMATE POZITIV CU CORONAVIRUS, DINTRE CARE 22 PERSOANE VINDECATE ȘI EXTERNATE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 29 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1.706 de persoane aflate în izolare voluntară și 33 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 5.571 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1114 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării Direcției de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei, la Brăila 31 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 (nu includem cazul transferat din Galați), dintre care 22 au fost declarate vindecate și externate.

Polițiștii brăileni au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19.

Potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore au fost executate 195 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 1.400 de persoane și a 20 de societăți comerciale. Polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă. De asemenea, în cursul zilei de ieri polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unui bărbat care nu a respectat măsura carantinei, acesta fiind reintrodus în centru, la scurt timp, pentru o nouă perioadă de 14 zile. Totodată, față de ambele persoane a fost luată și măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.