JUDEȚUL BRĂILA, 30 IULIE – 302 PACIENȚI CU COVID-19 INTERNAȚI, DINTRE CARE 7 SUNT TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE. 51 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN BRĂILA ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 30 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus, la Brăila au fost înregistrate în total 813 de cazuri, dintre care 51 sunt cazuri confirmate în Brăila în ultimele 24 de ore.
De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 302 pacienți, 7 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.
În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi au fost înregistrate 20 (14 ale unor persoane confirmate în Braila, 4 ale unor persoane confirmate în Galati, 1 în Tulcea și 1 Ialomița – cazuri transferate la Brăila). Totodată, la acest moment sunt 245 de persoane în carantină și 36 în izolare la domiciliu.
În ziua de 29 iulie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 455 de persoane și a 25 de societăți comerciale.

Cu această ocazie au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, dintre care: *18 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; *27 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 5 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun municipal și intrajudețean și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19.

De asemenea, s-a acționat și în mijloacele de transport persoane ce aparțin marilor societăți din județul Brăila, cu ajutorul cărora angajații acestora se deplasează la și de la locul de muncă. Astfel, au fost legitimate 240 de persoane și oprite în trafic și verificate 142 de vehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei.