JUDEȚUL BRĂILA, 31 IULIE – 260 PACIENȚI INTERNAȚI CU COVID-19, DINTRE CARE 7 SUNT TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE. 22 CAZURI NOI CONFIRMATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 31 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus la Brăila au fost înregistrate în total 835 de cazuri, dintre care 22 sunt cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore. De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 260 pacienți, 7 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi s-au înregistrate 21 (15 persoane confirmate în Braila, 4 confirmate în Galati, 1 în Tulcea și 1 Ialomița – transferate la Brăila).

În ziua de 30 iulie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 466 de persoane și a peste 50 de societăți comerciale.

Cu această ocazie au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care: *14 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; *una pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, aplicată unui operator economic (pentru neefectuarea triajului epidemiologic); *18 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 5 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID -19. Astfel, au fost legitimate 147 de persoane și oprite în trafic și verificate peste 80 de vehicule, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.890 de lei.