JUDEȚUL BRĂILA, 5 AUGUST – 263 DE PACIENȚI CU COVID-19 INTERNAȚI, DINTRE CARE 7 SUNT TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE. 18 CAZURI CONFIRMATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 5 august, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus la Brăila au fost înregistrate în total 963 cazuri, dintre care 18 sunt cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore. De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 263 de pacienți, 7 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi s-au înregistrat 28 (21 cazuri confirmate în Brăila, 4 cazuri confirmate în Galați, 2 în Tulcea și unul în Ialomița – transferate la Brăila).

De asemenea, vă informăm că în ziua de 4 august polițiștii, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare la mai multe societăți comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Totodată, poliţiştii brăileni au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice și pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Astfel, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și a interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 788 de persoane și a 60 de societăți comerciale. Cu această ocazie au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care: *7 în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; *22 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 5 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19. Astfel, au fost legitimate 140 de persoane și oprite în trafic și verificate 56 de vehicule, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6000 de lei.