JUDEȚUL BRĂILA, 5 IUNIE – 22 PERSOANE CONFIRMATE CU COVID-19

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 5 iunie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2018 de persoane aflate în izolare voluntară și 44 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 6.471 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1119 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 45 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 23 au fost declarate vindecate și externate. Cel mai recent caz a fost confirmat joi seară și este un bărbat din județ aflat în izolare, fără contacți direcți. În ceea ce privește ultimul pacient declarat vindecat și externat, este vorba despre un angajat al Primăriei Brăila.

În ziua de 4 iunie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1427 de persoane și al 12 societăți comerciale.