JUDEȚUL BRĂILA, 7 AUGUST – 273 DE PACIENȚI CU COVID-19 INTERNAȚI, DINTRE CARE 16 TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE. 21 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 7 august, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus la Brăila au fost înregistrate în total 1005 cazuri, dintre care 21 sunt cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore. De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 273 de pacienți, 16 dintre aceștia fiind transferați din alte județe. În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi s-au înregistrat 36 (29 cazuri confirmate în Braila, 4 cazuri confirmate în Galați, 2 în Tulcea și unul în Ialomița – transferate la Brăila).

În ziua de 6 august polițiștii, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare la mai multe societăți comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19. Totodată, poliţiştii brăileni au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice și pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. Astfel, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 800 de persoane și a 58 de societăți comerciale.

Cu această ocazie au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 6 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Astfel, au fost legitimate 191 de persoane și oprite în trafic și verificate 133 de vehicule, dintre care și mijloace de transport în comun și taxiuri, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.620 de lei”.