JUDEȚUL BRĂILA, 8 MAI – 22 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19 (DINTRE CARE 19 VINDECATE), 249 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 164 PERSOANE ÎN CARANTINĂ INSTITUȚIONALIZATĂ

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 8 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 249 de persoane aflate în izolare voluntară și 164 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 5160 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 847 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP Brăila, până în prezent în județul nostru s-au înregistrat 22 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 19 cazuri au fost declarate vindecate.

În cursul zilei de ieri, polițiștii brăileni au acționat în sistem integrat alături de jandarmi, polițiști de frontieră, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare. Potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore au fost executate 265 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a 213 persoane și au fost supuse controalelor 41 de societăți comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 35.000 de lei; dintre acestea, 15 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militară nr. 3/2020.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 2 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 664 de persoane și oprite în trafic și verificate 494 de autovehicule, fiind aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 29.000 de lei.