Județul Brăila, pe locul 4 în topul național, ca rată de promovabilitate la Bacalaureat, înainte de contestații. Doi elevi au obținut media 10

Inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, anunță că în județul Brăila rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022 este de 81,3%, județul nostru situându-se pe locul 4 în ierarhia națională (media la nivel național a fost de 73,3%).

Șeful ISJ Brăila precizează într-un comunicat dat publicității că pentru promoția curentă, rata de promovare în județul Brăila este 85,74% (locul 3 în ierarhia națională), iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare este 37,5%.

„În sesiunea iunie-iulie 2022 au promovat 1269 de candidați, dintr-un total de 1561 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1417 candidați sunt din promoția curentă, iar 144 din promoțiile anterioare.

Precizăm că 32 de candidați au absentat, iar 2 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Doi candidați au obținut media 10.

13 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română.

119 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului.

73 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Precizăm că nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 27 iunie, la ora 10:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00. În acest caz candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 1 iulie 2022.

Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, profesorilor și părinților pentru susținerea constantă a acestora!”, se mai arată în comunicatul transmis de inspectorul școlar general Canciu.