In judetul Braila, in prezent primesc tratament pentru HIV/SIDA circa 100 de persoane

P1090822

La nivelul judetului Braila, la aceasta data, sunt in tratament aproape 100 de persoane bolnave de SIDA. Potrivit unui raport al Directiei de Sanatate Publica Braila, numai in primele 4 luni ale anului au fost testate aproape 800 de persoane privind infectia cu HIV/SIDA, fiind depistate doar 3 persoane HIV pozitive: „In cadrul Programului national de prevenire, supraveghere si control al infectiilor HIV/SIDA, au fost desfasurate activitati de depistare a transmiterii verticala a infectiei HIV/SIDA,  a infectiei la alte grupe la risc, precum  si de testare voluntara cu consiliere pre si post testare. Astfel, au fost testate: *135 persoane din grupe la risc si persoane din alte categorii, in laboratorul DSP Braila, prin metoda ELISA; * 705 gravide (din care 592 gravide au fost testate in Maternitate, cu teste rapide furnizate de DSP Braila si 113 prin metoda ELISA in laboratorul DSP Braila).

Au fost inregistrate 3 teste pozitive (2 persoane din grupe de risc si o persoana din alte categorii).

Procentul gravidelor testate HIV in Maternitate din total gravide judet a fost de 62,38%.

Au fost distribuite teste HIV rapide catre sectiile de obstetrica ale Spitalului Judetean, in vederea testarii gravidelor anterior nasterii.

Au fost depistate 5 cazuri noi de infectie cu HIV si s-au diagnosticat  6 cazuri noi de SIDA, astfel incat numarul cazurilor de seropozitivi la nivelul judetului a ajuns la 69, iar al cazurilor de SIDA la 51.

Au fost inregistrate 2 decese prin SIDA. In tratament curativ au fost 94 pacienti”.