Judetul Braila, in stare de alerta!

 

Romanian_Prime_Minister_Victor_Ponta

Guvernul a instituit astazi stare de alerta in judetele Braila, Buzau si Vrancea. Primul ministru Victor Ponta a anuntat ca a semnat Hotararea de Guvern pentru declararea starii de alerta in cele trei judete, pe o perioada nedeterminata.

Potrivit explicatiilor date de Victor Ponta, aceasta stare presupune “asigurarea sub comanda unitara de utilaje si mijloace de interventie, carburant necesar, organizare transport si depozitare alimente, prioritizarea actiunilor de interventie, functionarea retelelor de distributie energie electrica, mentinerea ordinii publice, posibilitatea interzicerii circulatiei pe anumite drumuri si a substantelor periculoase”.
Conform legii, in timpul starii de alerta poate fi dispusa, ca masura de protectie, scoaterea din zonele afectate sau potential a fi afectate, in mod organizat, a unor institutii publice, agenti economici, categorii sau grupuri de populatie ori bunuri si dispunerea acestora in zone si localitati care asigura conditii de protectie. De asemenea, zonele afectate de ninsori si viscol in care este declansata starea de alerta pot primi ajutoare de urgenta.