JUDEȚUL BRĂILA, 18 MAI – O PERSOANĂ CONFIRMATĂ POZITIV CU CORONAVIRUS, 508 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 143 PERSOANE ÎN CARANTINĂ

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 18 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 508 de persoane aflate în izolare voluntară și 143 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 5329 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 973 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila, 23 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19, dintre care 22 au fost declarate vindecate și externate.
În perioada 15-17 mai polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19. Astfel, au fost executate 417 misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor de autoizolare/carantină în cazul a 569 de persoane și au fost supuse controalelor 32 de societăți comerciale. De asemenea, polițiștii au depistat două persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.
În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.