Jumătate din podul peste Dunăre este în aria de competență a polițiștilor rutieri brăileni, cealaltă jumătate este în cea a polițiștilor tulceni. Bicicliștii pot trece pe pod; doar circulația pietonilor este interzisă

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila atrage atenția conducătorilor auto că limita maximă de viteză permisă circulației pe podul suspendat peste Dunăre este de 80 km/h. De asemenea, polițiștii rutieri informează că este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod.

Precizările vin după ce în cursul zilei de ieri, după inaugurarea podului, a avut loc un incident rutier, ca urmare a faptului că un șofer a oprit mașina pe pod și a fost lovit din spate.

„Limita maximă de viteză permisă circulației pe pod este de 80 km/h. Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod. Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă în valoare cuprinsă între 290 și 435 de lei și 2 puncte penalizare. Nu există restricție de tonaj, astfel că toate categoriile de autovehicule pot tranzita podul.

Trotuarele nu vor fi deschise circulației pietonale publice, acestea fiind folosite strict pentru activitățile de mentenanță.

De asemenea, pentru prevenirea unor evenimente rutiere și pentru siguranța tuturor participanților la trafic, polițiștii rutieri recomandă: Respectați semnificația indicatoarelor rutiere și limita de viteză impusă de lege! Păstrați o distanță suficientă față de vehiculul din fața dvs, pentru a putea opri în condiții de siguranță!”, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă al IPJ Brăila.

Potrivit informațiilor comunicate de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, bicicliștii pot circula pe pod.

Aceeași sursă a declarat că în ceea ce privește posibilele accidente care ar putea avea loc pe podul suspendat peste Dunăre, aria de competență a IPJ Brăila este de jumătatea de pod dinspre malul brăilean, cealaltă jumătate de pod fiind în aria de competență a IPJ Tulcea.

(sursă foto – facebook CNAIR)