“La Braila exista capacitate de lupta sub 20%! “

P1060657

 

*cel care este ingrijorat de slaba “capacitate de lupta” a brailenilor este consilierul municipal Ene Tache

Consilierul municipal Ene Tache si-a  exprimat, recent, ingrijorarea cu privire la “capacitatea de lupta” a brailenilor, dovedita, in opinia sa, si de problemele recente cauzate de ninsorile abundente, care au blocat zeci de localitati si drumuri. Tache a ridicat problema la cea  mai recenta sedinta a Consilului Local Municipal Braila, cand a cerut mobilizare generala din partea brailenilor si a venit si cu o propunere “constructiva”: tinerii care nu au facut armata de bunavoie si nesiliti de nimeni, sa fie instruiti militar in baza unui program realizat, in colaborare, de Comandamentul Garnizoanei Braila si Inspectoratul Scolar. Consilierul a apreciat ca este o mare greseala ca s-a renuntat la ideea de “armata populara” obligatorie, pentru ca pe langa militarie, in armata se mai facea si educatie. El a atras atentia ca evenimentele din Europa din ultima vreme arata clar ca este nevoie sa poporul sa poata sa fie scos la lupta in orice moment si ca atare, a cerut insistent consilierilor municipali sa dezbata in plenul CLM  posibilele solutii de marire a capacitatii de lupta a brailenilor.

“Sa incercam sa facem o colaborare cu Comandamentul Brigazii sau cu Inspectoratul Scolar, prin care sa gasim niste modalitati ca macar sa-i invatam pe tinerii care n-au facut armata sa actioneze. Acum s-a dovedit ca e nevoie de aramata. In momentul de fata, la Braila exista capacitate de lupta, hai sa zic, sub 20% !” – a declarat, alarmat, Tache.

Restul consilierilor nu i-au impartasit insa ingrijorarea cu privire la capacitatea noastra de lupta si cu atat mai putin initiativa de a-i mobiliza in vederea impunerii un serviciu militar “alternativ” pentru tinerii braileni care nu au dorit sa faca armata.