La circa o lună după câștigarea licitației ce viza construcția zonei comerciale a Ansamblului „Caporal Mușat”, TAGICOST TRANS SRL s-a răzgândit: nu mai semnează contractul

N-a fost să fie! TAGICOST TRANS SRL, câștigatorul licitației care viza realizarea zonei comerciale a Ansamblului „Caporal Mușat”, pe terenul situat în Calea Călărașilor nr. 220 (fosta Cazarmă 493) a refuzat să semneze contractul cu Primăria Brăila.

După cum am aflat de la primarul Marian Dragomir, „câștigatorul licitației a solicitat clarificări privind construcțiile ce pot fi edificate pe teren. Reprezentantul Primăriei Municipiului Brăila a susținut că toate informațiile au fost incluse în Caietul de sarcini și anexele la acesta, toți participantții la licitație au semnat o declarație prin care și-au însușit conținutul documentației de licitație, iar Contractul de superficie (Anexa 6 la Caietul de sarcini) nu poate fi modificat de părți.

Câștigătorul licitației nu a mai dorit să semneze Contractul de superficie.

Primăria Municipiului Brăila va reține garanția de participare la licitație în valoare de 100.000 lei și va demara procedura pentru organizarea unei noi licitații”.

Amintim că în luna februarie 2021 firma amintită a câștigat licitația pentru realizarea zonei comerciale a Ansamblului „Caporal Mușat”, care vizează terenul situat în Calea Călărașilor nr. 220, ce aparține domeniului privat al municipiului Brăila. Mai exact, este vorba despre un teren în suprafață de 45.054 mp (din care 37.475 mp loturi construibile), care a fost scos la licitație publică în vedere constituirii dreptului de superficie, cu titlu oneros, pentru o perioadă de 49 de ani, „în vederea realizării unui obiectiv economic”.

La licitația cu strigare în sistem liber, competitiv, au participat 4 firme (Tancrad SRL, Tagicost Trans SRL, Avesa Sud Proiect SRL, Ligidron SRL), iar valoarea redevenței a fost stabilită la 2.480.841,528 lei/ an.