La Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” de la Brăila se va înființa o secție a Muzeului Militar de Marină de la Constanța. Aceasta va accesibilă publicului

Sediul Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, proaspăt reabilitat, va găzdui în curând o secție a Muzeului Militar de Marină de la Constanța. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul festivității de inaugurare a clăririi respective, ce a trecut printr-o reabilitare de proporții.

Nicoleta Coman, ofițer de relații publice al Flotilei Fluviale, a declarat pe această temă: „Înainte de a elibera clădirea pentru reabilitare, noi am avut o sală dedicată tradițiilor militare – asta pentru că marinarii militari sunt recunoscuți ca fiind arma cu cea mai bogată tradiție din toate armele militare. Dat fiind că acum avem o clădire atât de frumoasă, iar istoricul Flotilei Fluviale este atât de bogat, s-au început demersurile pentru amenajarea la Brăila a unei secții a Muzeului Militar de Marină de la Constanța. Parte din elemente vor fi aduse de la Constanța, dar marea parte a elementelor ce vor fi expuse în noua secție sunt cele pe care le aveam deja aici înainte de reabilitare. Acum vrem să extindem sala de tradiții la nivelul unei secții de muzeu și sunt convinsă că brăilenii se vor bucura să viziteze acest muzeu și să vadă o parte de istorie militară navală și într-o astfel de clădire. Va fi o secție accesibilă publicului, va fi cu intrare de la stradă”.