La Corpul A al Spitalului Județean Brăila se prăbușesc grinzi ornamentale, la Corpul B cad țiglele de pe acoperiș. Președintele Chiriac: „Știm despre țiglele de la Corpul B. S-au pus și afișe. Proiectul de reabilitare a Corpului B include schimbarea acoperișului”

Incidentul petrecut zilele trecute la Corpul A al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, când o grindă ornamentală lungă de peste 1 metru s-a prăbușit de la etajul VI pe copertina de la intrarea în spital, a fost comentat în fel și chip de brăileni pe rețelele de socializare. Unii dintre aceștia au atras atenția asupra faptului că nu doar la Corpul A există riscuri de acest gen, ci și la Corpul B (fostul Spital 3), unde de mai mult timp cad țigle de pe acoperiș.

„La Corpul A al Spitalului Județean Brăila cad grinzi ornamentale și la Corpul B cad țigle. Nu face nimeni nimic, deși se știe despre această situație, că este pus și un afiș acolo, la Corpul B. Nu știu ce așteaptă autoritățile. Să cadă toate țiglele, ca să nu mai fie pericol și să poată lua afișul de acolo? Cum e posibil să nu se ia măsuri, să se facă ceva, să se repare acoperișul? Când cad țiglele de pe spital, asta e soluția, să pui un afiș și să te bazezi pe faptul că lumea o să ocolească acea parte a trotuarului? Păi ce, țiglele sunt țurțuri, să se topească atunci când dă căldura și gata, s-a rezolvat problema? Atunci să pună un afiș și la Corpul B: «Atenție, cad grinzi! Ocoliți zona!». Așa nu mai intră nimeni în spital, nici măcar personalul și așteptăm până se prăbușesc toate grinzile ornamentale, că atunci o să fie din nou sigur să intrăm”, ne-a scris un brăilean.

Întrebat despre problema cu țiglele de la Corpul B al Spitalului Județean, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, ne-a declarat că se știe despre această chestiune și că în dispoziția care a dat-o zilele trecute – după prăbușirea grinzii ornamentale de la Coprul A –  privind verificarea și expertizarea unităților spitalicești din subordinea CJ din acest punct de vedere „este inclusă și această expertizare a țiglelor, deci tot ce înseamnă pericol pentru populație”. Chiriac a mai afirmat că în proiectul de reabilitare a Corpului B „intră și schimbarea întregului acoperiș, cu reabilitare, cu consolidare, cu modernizare, cu absolut tot”.

Precizăm că până la reabilitarea propriu-zisă a Corpului B al  Spitalului Județean va mai dura niște ani, dat fiind că deocamdată acesta este la stadiul de proiect.