La de-alde Gigi Duru de la Navrom Bac Galați și Romnav Brăila li s-a mai fleoșcăit tăria din zilele de dinainte de inaugurarea podului peste Dunăre. Cel de la Romnav s-a răzgândit cu oprirea circulației bacurilor pe timpul nopții, iar Navrom scade prețurile pentru autoturisme

După ce la începutul lunii s-au jucat de-a Gigi Duru cu simplii cetățeni – pentru că în fața mai marilor zile fac ciocul mic -, conducerile Navrom Bac Galați și Romnav Brăila au început să facă pași în spate.

Inițial periculoșii lu’ pește au fost supărați foc că inaugurarea podului peste Dunăre le-a făcut praf afacerile cu bacurile, din care au scos bani buni decenii la rând și au zis că ne arată ei nouă, brăilenilor, gălățenilor și nu numai, când ne-or prinde noaptea la cotitură, pe unul dintre maluri: când o să întrebăm cum putem ajungem pe malul celălalt, ei o să ne arate degetul în sus (nu știm la ce v-ați gândit voi, dar noi ne-am gândit la „Dumnezeu știe!”) sau în jos („Luați-o înot, vericule!”).

Dacă s-a anunțat că în primele circa două luni, circulația pe pod va fi oprită pe timpul nopții, Navrom Bac Galați și Romnav Brăila au zis că e momentul potrivit să se dea mari și tari și au anunțat că nici ei nu mai fac transporturi pe timp de noapte, că așa vrea mușchiul lor. În traducere, „Na, să vă săturați de pod! Când e deschis, vă duceți la pod și ne luați nouă astfel bani din buzunar și când e închis, veniți la bac? Ciuciu bac! Faceți podul pe spate de pe un mal pe altul, dacă vreți să treceți Dunărea pe pod, că mai nou vă pute bacul!”.

Reprezentantul Romnav, Gheorghe Antistescu, a anunțat inițial că bacurile firmei vor face curse de noapte doar pentru urgențe și partenerii săi privați. După câteva zile în care brăilenii i-au arătat același deget, ca răspuns la degetul arătat de el, Antistescu s-a mai calmat, s-a oprit din înjurat și a dat înapoi: „Stați, că nu am spus chiar așa, am fost citat incorect. Romnav va face aceste curse atât timp cât ne vom permite să plătim salariile”. Asta a fost declarația oficială.

Neoficial, părerea noastră este că a constatat că nu făcea față în întrecerea de înjurături, el, de unul singur, contra tuturor celor indignați de decizia sa, care s-au dezlănțuit pe rețelele de socializare. Și i se pot reproșa diverse lucruri lui Antistescu, dar dincolo de toate, nu e genul care face lucruri de mântuială; el când face un lucru, îl face temeinic, nu sunt mulți care să-l întreacă. Ei, de data asta, când a fost vorba de înjurături, chiar așa, profesionist cum e, au fost atât de mulți, încât a simțit că e momentul să se dea bătut.

În ceea ce-i privește pe cei de la Navrom Bac Galați, aceștia au hotărât să oprească circulația bacurilor complet pe timpul nopții, indiferent că e vorba de urgențe sau nu. După ce și-au arătat în acest fel mușchii, mai nou, celor din conducerea Navrom Bac li s-a mai fleoșcănit tăria și au anunțat că începând din 15 iulie reduc tarifele pentru autoturisme, în punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu. E plăcut să-i sfidezi pe cei care ocolesc bacul și urcă pe pod, dar și mai plăcut e să încasezi bănuți, dacă îi convingi să lase podul și să urce pe bac.

După ce v-ați dat mari și tari, răzbunându-vă pe populație pentru că v-au fost afectate afacerile, care s-o mai urca pe bacurile voastre cu autoturismul!