LA GRANDE MAGIA, vineri, la Casa Tineretului

afis LA GRANDE MAGIA

Teatrul „Maria Filotti” ii invita pe braileni la avanpremiera spectacolului „LA GRANDE MAGIA”,  de Eduardo de Filippo, care va avea loc vineri  27 iunie, de la orele  18.00, la Casa de Cultura a Tineretului.  Regia spectacolului ii apartine lui Radu Nichifor , scenografia este semnata de Vioara Bara,  iar consilier pentru  momentele  de magie  este Andrei Teasca, de la Teatrul de Magie Bucuresti. Din distributie fac parte, printre altii: Valentin Terente, Lucian Panzaru, Narcisa Novac,  Dan Moldoveanu, Iulia Vasilescu, Marius Exarhu, Monica Ivascu, Emilia Mocanu, Wanessa Radu, Catalina Nedelea, Corina Bors.

„Eduardo de Filippo a fost actor, regizor, scenarist, producator, piesele sale fiind jucate pe toate meridianele, transpuse in filme remarcabile precum <<Divort Italian>> sau <<Filomena Marturano>>. <<La grande magia>> se inscrie in biografia artistica a dramaturgului in anul 1948, dar este si astazi o piesa de pregnanta actualitate. Eduardo de Filippo avertizeaza ca magia iluziilor poate afecta fiinta umana, mai ales odata cu trecerea timpului si cu spectrul amagitor al neimplinirii. Actiunea este derulata abil pe doua planuri, magia concreta ca exercitiu, dar si iluzia proprie raportata la realitatea curenta>>, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

“Textul il am de mai mult timp in sertar. Este mai metaforic, desi eu nu am cautat un text filosofic, dar este o poveste scrisa de un autor care face tot timpul cu ochiul la public, cred ca va fi un spectacol agreabil.  Spectacolul este ferit de trucuri teatrale, este aseptic, epurat de fumuri, lumini, efecte. Este o poveste umana interesanta”, a declarat Radu Nichifor.